E destul de greu să o spunem, mai ales pentru că vara este destul de îndepărtată. Din fericire, mai sunt și câteva zile însorite în Februarie când soarele este în sfârșit afară și putem asimila vitamina D prin fața noastră. Când vin astfel de zile, nu-i așa că abia de observi trotuarul sau locurile pe unde calci? În astfel de momente parcă îți aduci aminte de ochelarii tăi de soare care sunt ascunși într-un sertar din dormitor și pe care nu i-ai mai scos de 5 luni. Oare de ce ar trebui să porți ochelari de soare și iarna? Ei bine, ți-am pregătit 4 motive pentru care este bine să o faci.

1. Protecție pentru ochi

Soarele este steaua centrală a sistemului nostru solar. Și totuși, razele solare din această perioadă pot fi o problemă serioasă pentru ochi. Știai că ochii tău pot suferi de la lumina soarelui mult prea puternică? Dacă stai prea mult timp cu ochii neprotejați, aceștia vor fi mereu mai roșii, lăcrimând și te vor ustura mereu. Nu este o senzație prea plăcută dar măcar aceasta se vindecă în câteva zile. În orice caz, dacă îți expui ochii prea mult la soare, pot apărea mai multe complicații care îți vor afecta sănătatea ochilor.
Poți să te plimbi liniștit pe o străduță de iarnă, îmbrăcat în mai multe straturi de haine și cu o ciocolată caldă în mână sau te poți plimba pe munții înzăpeziți cucerind înălțimile acestuia. Oriunde ai merge, nu uita să iei cu tine ochelarii de soare sau ochelarii de ski. Niciodată! Chiar dacă simți că nu ai nevoie de ei, ochelarii de soare sunt ca o oglindă - reflectă lumina puternică a soarelui din zăpadă. Nu doar asta, ochelarii îți protejează ochii de praf, murdărie, zăpadă și gheață. Lasă privitul stelelor pentru nopțile de vară, îmbracă-te cu ceva călduros, i-ați ochelarii de soare preferați și hai afară!

 2. Îmbunătățește-ți vederea

Ești o persoană căreia îi place să meargă la pârtii sau îți place mai mult să explorezi orașe? Sau ești genul de persoană căreia îi place să le facă pe amândouă? Indiferent de situați, când soarele e pe cer pun pariu că te strâmbi puțin pentru a vedea pe unde mergi. Soarele de iarnă este orbitor și de multe ori ne poate da dureri de cap (atât la propriu, cât și la figurat). Uneori ne orbește atât de tare încât nu mai vedem mare lucru pentru câteva minute. Cum să scăpăm de asta? Cred că deja știi cum! Ochelarii de soare sunt răspunsul. Ochelarii de soare te ajută să vezi mai bine fără să ai dureri de ochi sau să fii orbit și mai mult de atât, te ajută să nu risipești prețioasele tale lacrimi. Așa că și ochelarii de soare preferați te pot ajuta să îți îmbunătățești vederea. Încearcă.

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

3. Reduce durerea de ochi și de cap

Aerul uscat pe timp de iarnă este un fenomen care ne afectează pe fiecare în parte. Am învățat că balsamul de buze și crema de mâini sunt necesare pentru a ne păstra pielea hidratată de fiecare dată când ieșim din casă. Uneori uităm că și ochii noștri au nevoie de hidratare. Când ochii sunt expuși direct cu lumina solară, aceștia obosesc și de multe ori provoacă durerea de cap. În ochiul uman, pupila este liderul - aceasta controlează  câtă lumină să pătrundă la retină în spatele ochiului. Retina este foarte sensibilă iar atunci când lumina este foarte puternică, pupila nu poate face față. Totodată, fiindcă la o astfel de lumină obișnuim să ne închidem pe jumătate ochii, acest proces face ca și mai multă lumină să intre prin pupilă și să provoace dureri de ochi și de cap. Ochelarii de soare ne pot proteja foarte bine în aceste situații și nu uita să îi iei cu tine alături de balsamul de buze sau crema de mâini.

 4. Fashion statement

Lasând la o parte faptul că industria de eyewear a devenit de mult o industrie de fashion, nu cu mult timp în urmă erai privit ciudat dacă purtai ochelari de soare pe timp de iarnă. O singură persoană a fost iertată de acest păcat împotriva modei - Anna Wintour. Ea este emblema modei, liderul care setează trendurile și insurgentul care își permite să poarte ochelarii de soare atât pe timp de iarnă cât și în interior. Simți că întorici priviri doar purtând o pereche de ochelari de soare într-o dimineață de Februarie? Perfect! Nu contează dacă ești bărbat sau femeie, fii o “Anna Wintour” în lumea ta!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

Ochelarii de soare nu sunt doar despre un bun gust, aceștia sunt adeseori și un semn că îți pasă de sănătatea ta și de a celor dragi. Când ai grijă de corpul tău, nu uita că și ochii sunt acolo. Ne poți mulțumi mai târziu. Credem că după ce vei citi acest articol vei simți nevoie să îți comanzi o pereche nouă de ochelari de soare în această iarnă. Doar că avem o mică problemă. Crezi că ramele de vară nu merg foarte bine iarna? Este în regulă. Am rezolvat această problemă. Aruncă o privire pe site-ul nostru, suntem siguri că vei găsi o pereche perfectă pentru această iarnă care se va potrivi stilului tău.