E posibil să nu știți faptul că o curățare inadecvată a ochelarilor poate deteriora stratul de suprafață al lentilelor, care conține stratul antireflex. Mai jos, aveți câteva sfaturi de întreținere pentru ochelarii dv.

1.   Clătiți ochelarii cu apă călduță

În acest fel, veți scăpa de praf și de majoritatea impurităților. Aveți grijă ca apa să nu fie fierbinte, ar putea să afecteze ramele și vopseaua ochelarilor.

2.   Puneți o picătură de detergent de vase pe deget și ștergeți ochelarii cu grijă

O picătură este suficientă pentru că detergenții de vase sunt foarte concentrați. Evitați detergenții care conțin balsam sau creme. Ar putea să lase grăsime pe ochelari. Atunci când îi spălați, curățați nu doar lentilele, ci și ramele, brațele și balamalele. Aici se adună murdăria provocată de transpirație sau machiaj. Spălați ochelarii sub un jet de apă călduță.

3.   Uscați ochelarii cu un prosop moale sau cu o lavetă

Apăsați ușor pentru a usca, dar nu frecați ochelarii. Folosiți o lavetă din microfibre pentru a lustrui ochelarii.

Ochelarii trebuie curățați cu o lavetă din microfibre

4.   Lustruiți ochelarii uscați cu o lavetă din microfibre

Nu folosiți șervețele umede care vă pot zgâria ochelarii, în special dacă acestea conțin alcool. Puteți cumpăra o lavetă specială din microfibre din orice magazin de optică. Înainte de fiecare folosire, scuturați puțin laveta de praf.

5.   Purtați cu dv. un spray de curățare

Bineînțeles că nu veți avea tot timpul la îndemână un detergent de vase și o chiuvetă. Pentru aceste cazuri, puteți folosi un spray de curățare. Acesta îndepărtează grăsimea și urmele de murdărie. În plus, se evaporă rapid de pe suprafața ochelarilor.

Protejați-vă ochelarii cu un toc de protecție

Sfaturi pentru întreținerea îndelungată a ochelarilor:

- Nu purtați ochelarii pe cap. Acest lucru va duce la lărgirea brațelor și, în timp, ochelarii vă vor fi prea mari. În plus, ochelarii se vor deteriora din cauza grăsimii de pe păr și de pe frunte sau vor fi afectați de fixativ sau gel de păr.
- Nu uitați să curățați și ramele și brațele ochelarilor.
- Nu păstrați ochelarii fără toc în buzunar sau în haină.
- Nu vă puneți ochelarii în gulerul tricoului sau al puloverului.
- Nu vă lăsați ochelarii pe masă cu lentilele în jos.
- Nu expuneți ochelarii la schimbări bruște de temperatură.
- Nu vă lăsați vara ochelarii în mașină, mai ales pe bordul mașinii, acolo unde temperatura poate atinge 70 de grade.
- Nu folosiți alcool pentru curățarea ochelarilor. Acest lucru poate ataca stratul antireflex și hidrofob al lentilelor.
- Nu folosiți salivă, creme sau detergenți cu balsam pentru curățarea ochelarilor.
- Nu folosiți mâneca, batista, hârtia igienică sau alte materiale din celuloză pentru că acestea sunt abrazive și pot zgâria ochelarii.
- Nu încercați să îndepărtați murdăria cu unghiile.

O întreținere corectă a ochelarilor dv. vă va aduce beneficii atât în vedere, cât și în economisirea banilor dv. Aveți nevoie de doar 2 minute, o lavetă de curățare, un spray special și un toc de protecție. Dacă respectați aceste sfaturi, veți avea parte de ochelari pentru mai mult timp. Aveți grijă de ochii dv. Sunt cel mai prețios lucru!