Oakley este unul din liderii pieței de ochelari sportivi și oferă unele din cele mai bune modele din piață. Când investești într-o pereche, vrei să fii sigur că produsul este de calitate, mai ales atunci când comanzi online. Urmează acest ghid pentru a identifica ochelarii falși de cei autentici.

1 Calitate la prima impresie

Atunci când ții în mână o pereche de Oakley, vei simți că sunt suficient de solizi și îți oferă siguranța că nu se vor deteriora prea ușor. If you hold your new Oakley in your hands, they should feel of a quality weight. Încheietura dintre rame și brațe este solidă și imprintul de pe lentilă este de mare calitate, dacă te uiți atent la acesta.

Cum să identifici ochelarii de soare Oakley autentici

2 Verifică conținutul

Majoritatea modelelor Oakley vin cu următoarele:

Cutie originală
Toate modelele Oakley noi sunt distribuite într-un ambalaj branduit de furnizor. Verifică cu atenție orice imprint sau imagine de pe ambalaj - ar trebui să fie identice cu inscripțiile oficiale Oakley. Cutia conține, de asemenea, toate detaliile despre producție, de exemplu: informații despre producător, cod de bare, numele modelului, descrierea ramei și a lentilei. Toate informațiile de pe cutie trebuie să coincidă cu cele de pe produsul din interior.

Husă și lavetă de curățare
Modelele originale Oakley vin mereu alături de o husă solidă sau una din microfibră. Ambele au de obicei un logo cu Oakley dar absența acestui logo nu este un factor de autenticitate. Laveta de curățare este inclusă în husa solidă dar nu și în husa din microfibră. Pentru curățare se poate folosi chiar husa deoarece este din aceeași material ca laveta. Va trebui să verifici mereu calitatea husei, dacă pare a fi ieftină, ar fi bine să fii precaut pentru a te asigura că au un produs original.

Alte documente
Majoritatea brandurilor de ochelari de soare oferă certificat de autenticitate sau de garanție tocmai pentru a-și ajuta clienții să facă diferența între un model original și unul contrafăcut. Certificatul de autenticitate al Oakley este un document care se deschide într-o pagină mai mare și are un „O” pe partea de sus a ambelor pagini. Certificatul este probabil cel mai sigur mod de a verifica autenticitatea unui produs. Dar chiar și așa, este bine să citești conținulul acestuia, iar dacă găsești greșeli gramaticale, acesta ar putea fi un indiciu de fals.

Cum să identifici ambalajul ochelarilor de soare Oakley autentici

3 Prezența logoului Oakley

Sigla originală Oakley este prezentă în mai multe locuri, inclusiv pe ramă și pe ambalaj.

Pe husă
Simbolul „O” este prezent de obicei pe partea de sus a husei tari, iar la cea din microfibră este brodat într-un colț.

Pe brațe
Sigla Oakley este vizibilă și pe brațele ramei de ochelari și poate apărea în două variații: un simplu „O” specific brandului sau chiar semnul „Oakley”. Verifică dacă litera „O” are forma exact ca cea a logo-ului, dacă este vopsită sau dacă lipsește, cel mai probabil acel model nu este unul original.

Cum să identifici logoul brandului Oakley pentru ochelarii de soare autentici

Cum să identifici logoul brandului Oakley pentru ochelarii de soare autentici

4 Verifică brațele

Ține ochelarii în mână și uită-te atent la brațe. Partea din interior a brațului stâng conține numele modelului, mărimea și alte detalii despre dimenisiuni. Toate aceste informații trebuie să coincidă cu datele de pe ambalajul produsului. Mai mult de atât, orice eroare de tipar este posibil să fie un semn de fals.

Majoritatea ramelor Oakley din plastic sunt fabricate cu plastic pre-vopsit, asta înseamnă că dacă ai rupe rama în două, culoarea din interior ar fi aceeași cu cea din exterior. Acest lucru nu este valabil pentru toate produsele Oakley pentru că sunt și modele fabricate din alte materiale.

Cum să identifici logoul brandului Oakley pentru ochelarii de soare autentici

5 Verifică lentilele

Eticheta
Nu toate modelele Oakley au o emblemă pe lentilă, dar unele au. Am adăugat și acest pas în articol pentru a te informa și de această posibilitate și să nu te sperii dacă modelul tău are sau nu etichetă pe lentilă.

Sunt unele modele care conțin denumirea Oakley aproape de partea care se așează pe nas. Aceste modele au fie Polarized, fie Prizm etichetat pe o lentilă. Mai mult de atât, Oakley mai lansează și produse de ediție specială cum a fost modelul care a avut fundița pentru conștientizarea cancerului la sâni.

Sticker
La fel ca la Ray-Ban, dacă primești un model Oakley cu sticker pe lentilă, sunt șanse mari ca acel produs să fie fake. De asemenea, trebuie să faci diferența dintre stickerul lipit pe lentilă și cel care vine de la producător, cel care se dezlipește mult mai ușor de pe lentilă și care se pune de obicei la ochelarii polarizați.

Cum să identifici logoul brandului Oakley pentru ochelarii de soare autentici

Te rugăm să ții cont de faptul că acest ghid nu garantează autenticitatea unui produs și Oakley poate face schimbări în procesul de ambalare al produselor lăsând ca informațiile din articol să fie neactualizate. Vom face tot posibilul să actualizăm articolul când avem informații noi dar până atunci vrem să fii conștient și de acest lucru. Vezi colecția Oakley de pe eyerim eshop și încearcă modelele cu Magic Mirror.