Alegerea unor ochelari nu este ceva banal. Îți va lua mult timp până găsești modelul potrivit - formă, culoare sau textură care să se potrivească stilului și preferințelor tale. Așa că atunci când găsești modelul dorit, îți vei dori să îi ai cât mai mult timp. Murdării, amprente, zgârieturi și încețoșare… Obiceiurile bune te vor ajuta să scapi de aceste probleme și să îți păstreze ochelarii în condiții optime pentru o bună perioadă de timp.

1 Folosește ambele mâini

Numără împreună cu mine - de câte ori ți-ai dat ochelarii jos folosind ambele mâini? Ei bine, acest obicei poate fi greu de stăpânit, dar folosind ambele mâini vei reduce riscul ca ramele să se îndoaie și vor face ca ochelarii să stea centrați. Când te vei obișnui cu acest obicei, nu vei mai cheltui atât de mulți bani pe întărirea ramelor.

how to take care of your eyeglasses tom fordAtunci când vrei să ridici ochelarii pe nas, nu împinge doar cu un deget. Acest proces pune presiune pe suporții ramei și se vor slăbi în timp scurt. Folosește ambele mâini din nou atunci când îți așezi ochelarii într-o altă poziție.

how to take care of your eyeglasses frame

2 Nu purta ochelarii pe cap

Unde îmi sunt ochelarii!?” - Te-ai speriat vreodată așa ca mai apoi să afli că ochelarii îți sunt pe cap? Ar fi bine să nu îi mai ții așa. Nu doar pentru riscul de a cădea și de a se deteriora, ci și pentru că rama se va lărgi și va modifica forma și stabilitatea în timp.

how to take care of your glasses

3 Depozitează ochelarii corespunzător atunci când nu îi folosești

E bine să ai mereu carcasa cu tine. De fiecare dată când îți dai ochelarii jos, pune-i în carcasă. În felul acesta îi vei feri de praf și mizerii dar totodată scade riscul de a fi zgâriați sau chiar rupți.

Majoritatea brandurilor oferă carcasă originală pentru ochelari. Fie că este solidă sau din microfibră (ca cele de la Oakley), te vor ajuta să îți păstrezi ochelarii în siguranță. Orice particulă de praf, mică zgârietură sau murdărie îți poate îngreuna vederea. Așa că fă tot ce îți stă în putință pentru a proteja ochelarii.

how to take care of your eyeglasses case

4 Folosește o lavetă corespunzătoare

Laveta este de obicei inclusă la majoritatea produselor noi pe care le comanzi. În ziua de azi, producătorii folosesc cele mai bune materiale de microfibră. Dar o lavetă bună poate fi găsită și la un optometrist.

Nu fă compromisuri când vine vorba de materialul de curățat. Nu folosi niciodată colțul hainei, un șervețel sau hârtie igienică pentru a curăța lentilele - toate aceste obiecte au o suprafață care poate zgâria lentila.

how to take care of your eyeglasses cleaning cloth

5 Limpezește - Aplică - Curăță - Repetă

Pentru a curăța ochelarii, ține-i într-o mână clătește puțin cu apă înainte de a îi curăța - dacă nu vei umezi puțin lentilele, particulele de praf sau murdăria pot zgâria lentila în momentul în care o ștergi, dacă aceasta este uscată. Atunci când nu folosești apă, ci un spray special, alege mereu un produs special pentru acest proces.

Apoi lasă ochelarii să se usuce natural - acesta este cel mai bun mod de a evita orice particulă de praf sau murdărie să se așeze din nou pe lentilă. Un alt mod mai rapid se poate efectua prin frecarea ușoară cu laveta specială pe ambele părți ale lentilei până este curată.

Repetă acest proces zilnic. Îți vei păstra ochelarii într-o condiție excelentă și nu te vei mai chinui să vezi printre zgârieturi, urme și alte pete care nu au ce căuta acolo.

how to take care of your glasses cleaning process

6 Spune adio aburirii

Îți sună cunoscut? Este o iarnă superbă afară, dar tu nu o poți vedea deloc din cauza ochelarilor aburiți. Mergi să te încălzești într-o cafenea și, din nou, nu vezi nimic. Unul dintre cele mai iritante lucruri legate de purtarea ochelarilor este fără îndoială aburirea lor constantă la vreme rece. Dar dacă ți-am spune că poți face ceva diferit?

Sprayul nostru Anti-fog este eficient împotriva aburirii tuturor tipurilor de lentile de ochelari. Tot ce trebuie să faci este să-l aplici uniform pe lentilele curate și apoi să le cureți ușor cu o cârpă. Alege dintre perechile noastre de ochelari certificați și în coșul de cumpărături alege opțiunea de adăugare spray Anti-fog pentru doar 27,90 de lei. Bucură-te de o vedere fără probleme în orice anotimp!

Anti-fog spray eyerim

Îngrijirea corespunzătoare este esențială și te va ajuta să îți păstrezi ochelarii în formă, dar totodată este bine să știi când este cel mai bun moment pentru o pereche nouă. Dacă îți obosesc ochii, ai probleme cu cititul atât la apropiere cât și la distanță, poate ar fi momentul să vizitezi un optometrist.