Sportivii de la toate nivelurile cumpără adesea o mulțime de echipamente „cele mai noi și mai bune“ pentru a-și îmbunătăți performanța. Dar mulți pasionați de sport trec cu vederea un factor cheie în optimizarea performanței lor sportive — vederea.

De ce aveți nevoie de ochelari de soare sport? 

Nu este un secret faptul că ochelarii de soare de calitate nu numai că pot reduce riscul de leziuni oculare, dar vă oferă, de asemenea, capacitatea de a vedea cu o viteză mai mare, precizie, claritate și confort. Prin urmare, este posibil să aveți un avantaj cheie față de concurenți.  

Acest avantaj suplimentar al unei vederi mai bune cu ochelari de soare pentru sport se poate manifesta în diferite moduri, în funcție de sport. De exemplu, pentru ciclism, ochelarii de soare cu lentile corespunzătoare vă pot ajuta să vedeți mai bine pe drum sau traseu pentru o călătorie mai sigură, în special atunci când vă deplasați în pantă la viteze mari. 

Găsiți-vă ochelarii de soare sport perfecți pe eyerim.ro

Culoare diferită pentru activitate diferită 

Cele mai importante caracteristici ale ochelarilor de soare sport de performanță sunt calitatea optică și proprietățile de îmbunătățire vizuală ale lentilelor. Într-o anumită măsură, selectarea unei nuanțe este o chestiune de preferință personală. Cu toate acestea, anumite nuanțe oferă avantaje pentru sarcini și medii vizuale specifice.   

  • Lentilele gri vor reduce cantitatea maximă de lumină vizibilă, permițând în același timp percepția reală a culorilor. Acestea sunt cele mai bune pentru sporturi în aer liber — golf, ciclism, plimbări cu barca — condus și utilizare generală în aer liber. Când aveți dubii, alegeți lentile gri pentru orice activități în aer liber.   

Găsiți-vă ochelarii de soare sport perfecți pe eyerim.ro

  • Lentilele galbene sau portocalii vor crește contrastul în condiții de lumină slabă, cum ar fi vremea înnorată. Aceste culori funcționează bine pentru sporturi precum ciclism, vânătoare, tir, schi, snowboarding, snowmobiling, baschet interior, handbal, racquetball și tenis.    

  • Lentilele verzi vă pot ajuta să vedeți în zonele întunecate, reducând în același timp reflexul. Lentilele verzi transmit culori uniform și sunt o alegere solidă pentru utilizare generală în aer liber, indiferent de condițiile meteorologice. Ele pot fi utile pentru practic orice sport în aer liber și sunt frecvent utilizate pentru baseball și golf.   

  • Lentilele albastre sau violet sunt o alegere foarte elegantă, populară. În afară de reducerea reflexului, lentilele albastre sau violet pot ajuta la definirea contururilor, prin urmare, sunt potrivite pentru schi, snowboarding sau alte activități de iarnă.     

Găsiți-vă ochelarii de soare sport perfecți pe eyerim.ro

  • Lentilele roșii sau roz vor crește contrastul prin filtrarea luminii albastre. Mulți șoferi preferă lentilele roșii sau roz pentru o vizibilitate mai mare a drumului și un confort prelungit. Acestea sunt potrivite pentru sporturi precum ciclism, pescuit, vânătoare, tir, schi, snowboarding, snowmobiling și sporturi nautice.   

  • Lentilele de culoare chihlimbar închis, cupru sau maro blochează o cantitate mare de lumină albastră pentru a spori contrastul și acuitatea vizuală. Deosebit de utile pentru a îmbunătăți contrastul pe iarbă și împotriva cerului albastru, astfel încât acestea sunt populare în baseball, ciclism, pescuit, vânătoare, schi și sporturi nautice.   

Găsiți-vă ochelarii de soare sport perfecți pe eyerim.ro

SFAT: De obicei, cel mai bine este dacă aveți cel puțin două perechi diferite de ochelari de soare sport pentru diferite condiții de iluminare.   

Ce mărci de ochelari de soare sport sunt cele mai bune pentru sportul dvs. preferat? Descoperiți aici!  

Ce caracteristici ar trebui să alegeți? 

Deși numai nuanțele vă pot îmbunătăți semnificativ viziunea sportivă prin modificarea cantității și calității luminii care intră în ochi, vă recomandăm să luați în considerare adăugarea acestor caracteristici de îmbunătățire a performanței la ochelarii dvs. de soare sport:   

  • Lentile fotocromice - aceste lentile sensibile la lumină sunt transparente în interior și noaptea și se întunecă automat în lumina soarelui. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori nuanțate.   

  • Lentile polarizate - au un filtru special care blochează lumina reflectată de suprafețe (drum, apă, zăpadă, nisip) și reduc reflexul și disconfortul.   

  • Acoperire antireflectorizantă - elimină reflexul din cauza luminii care se reflectă pe suprafața din spate a lentilelor.

Înainte de a lua în considerare cumpărarea unui alt echipament super scump, vizitați mai degrabă eyerim.ro. O pereche sau două de ochelari de soare sport de înaltă calitate pot face mult mai mult pentru îmbunătățirea performanței.