Hai s-o spunem pe șleau: Movember e aici! Dragi bărbați, creșterea unei mustăți este chiar încurajată, iar femeilor, voi trebuie să vă pregătiți sufletește! Trebuie să îi rezistați curajos acestei luni, și nu doar pentru că aveți ocazia să îi tachinați, ci și pentru a participa mișcării de atenționare asupra ratei de sinucidere printre bărbați și problemelor de sănătate ale acestora, precum cancerul de prostată. Implicarea în treburile mai serioase nu înseamnă mai puțină distracție! După ce am trecut prin moda lumber-beard și am văzut creativitatea masculină când vine vorba de stilizarea bărbii, trendurile de Movember nu trebuie să se lase mai prejos, în special în combinație cu ochelari stilați. Hai să ne uităm mai aproape!

HANDLEBAR x Ray-Ban Clubmaster Optics

Mustața răsucită (handlebar) este una clasică, pe care o vezi de obicei în filme vechi; are capete lungi și răsucite și alura imperială a unui general german. Acest stil își are numele din asemănarea lui cu ghidonul unei biciclete (handlebar), dar pare să fie apărută de mai mult timp, arheologii găsind-o la statui vechi. În zilele noastre, cultura hipster a adoptat cu ușurință acest stil și l-a asortat cu mai mult jazz. Pentru  obține o ținută elegantă dar modernă a mustaței handlebar, aruncă o privire Ray-Ban Clubmaster. ModeIul retro al acesteia amintește de eleganța anilor 90, iar combinată cu o mustață bine făcută, un astfel de look dă impresia unui masculinități îngrijite și în nici un gaz nu arată demodat. De notat faptul că linia semi-ramei arată foarte bine pe fețele alungite și pe cele rotunzi.

movember eyeglasses rayban clubmasters movember eyeglasses rayban clubmaster optics prescriptions

GOATEE x Tom Ford

Stilul Goatee, un alt tip de barbă energică care presupune a-ți lăsa doar ciocul și mustața să crească, însă nu și pe obraji sau perciuni. Acest stil a fost observat în trecut și la Brad Pitt sau Kevin Hart și este un tip de barbă specială pentru a menține un look matur și impunător. Acest tip de barbă se potrivește foarte bine cu modelele clasice wayfarer precum Tom Ford pentru că îți pune în evidență sprâncenele mult mai bine. Atât la ocazii speciale, cât și în ținuta de fiecare zi, ramele rectangulare se vor potrivi de minune pe fețele ovale sau rotunde, atât într-o ținută normală, cât și într-un costum la ocazii speciale.

movember eyeglasses tom ford movember eyeglasses tom ford prescriptions

SHORT BOXED x BOSS by Hugo Boss

Recunoaște: unii bărbați își iubesc bărbile așa de mult încât nu ar renunța la ele! Nu le-ar place să fie considerați niște Yeti moderni, așa că a apărut stilul combinat de mustață și barbă.  Destul de popular printre purtătorii de barbă este stilul short boxed, un eufemism pentru iubitorii de provocări îndrăznețe, fie ei la locul de muncă sau în urcuș pe munții Himalaya. Combinația liniile drepte și unghiurile bine conturate pune în evidență frumusețea pomeților și a liniei bărbiei, imaginea de ansamblu necesitând doar un detaliu pentru a fi perfectă, o pereche de ochelari stilați. Hugo Boss ocupă cel mai bine acest rol. Lentilele au o formă rotundă elegantă și variații de culori pentru rame ce arată foarte bine pe fețele în formă de inimă și cele pătrate. Acest model vine cu beneficii adiționale, precum 100% protecție UV și 100% material hipoalergenic. Oricum, cu așa înfățișare sigur poți face o impresie bună pe plan profesional ca și romantic.

movember eyeglasses hugo boss movember eyeglasses hugo boss prescriptions

DALI x Giorgio Armani

Poate nu te-ai gândit prea mult la acest tip de mustață, dar cu sigurață are un loc de cinste printre celelalte. Mustața Dali, foarte subțire, cu capete răsucite în sus și cu bărbie rasă, a fost denumită „cea mai mică în lume” de revista Time (până a crescut tot mai lungă). Destul de amuzant, cunoscutul fiu al suprarealismului, ce a dat stilului propriul nume, chiar a publicat o carte dedicată în întregime mustaței sale denumite „Mustața lui Dali”. În prefața acesteia, Dali merge chiar mai departe și îi atribuie meritul soției sale de „înger pozitor” al mustaței. Pentru aceia dintre voi care vor să facă inaugurarea acestui stil extravagant, Giorgio Armani pare a fi de o potrivire perfectă. Ideal pentru orice tip de față (dacă reușești să crești mustața), merge bine în combinație cu ochelari la fel de ciudați. Așa că nu pierde din vedere acest stil!

movember eyeglasses giorgio armani movember eyeglasses giorgio armani prescriptions

FEDERAL STANDARD x Ray-Ban Aviator

În sfârșit există un termen în dicționarul de terminologie a mustăților care denotă acel stil de a nu avea mustață deloc! Acest stil se mai numește „federal standard” și face referire la un bărbierit îngrijit și era o ținută obligatorie în armata americană pentru noii recruți. În orice caz, având în vedere că sunt și bărbați perfecționiști în această categorie, aceștia nu lasă urmă de barbă pe față și curăță tot, cât mai repede cu putință. Pentru acest tip de bărbați, Ray-Ban ste printre cele mai potrivite. Modelul clasic de aviator a fost creat în anii 1930 de Baush & Lomb cu scopul de a proteja ochii piloților de avioane. Cel mai probabil, acești creatori nu aveau de unde să ghicească cât de populari vor ajunge să fie în prezent acest model de ochelari. Formatul acestora se potrivește oricărui tip de față și dă un aer masculin celor care îi poartă. Poartă-i cu mult curaj, așa cum îi poartă un general.

movember eyeglasses rayban aviator rx movember eyeglasses rayban aviator prescriptions

Funky, artsy sau provocator- Movember este pentru toți.  Dacă nu ești foarte hotărât ce să alegi, dă-ne de veste și te vom ajuta în alegerea ta!