Cum să alegeți ochelarii care vă vor servi cel mai bine? Cheia este să înțelegeți cum permit lentilele transmiterea luminii. Aflați ce este VLT și cum, datorită acesteia, puteți alege ochelarii potriviți stilului și nevoilor dv.

Atunci când vine vorba de alegerea ochelarilor potriviți, nu este doar despre stil. Alegerea lentilelor corecte este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă. Condițiile de iluminare care se schimbă pot influența cu adevărat dacă vă bucurați de experiențele dvs. Unul dintre factorii esențiali pe care ar trebui să îi aveți în vedere atunci când alegeți ochelari este categoria de transmisie a luminii - VLT (transmisia luminii vizibile), care este practic procentul de lumină pe care lentila îl lasă să treacă.

Cu cât procentul VLT este mai mare, cu atât va trece mai multă lumină (un procentaj ridicat este de obicei ideal pentru condiții întunecate), cu cât procentajul este mai mic, cu atât va trece mai puțină lumină (un procentaj mic este de obicei ideal pentru condiții luminoase).

 

Împărțim procentajele VLT în 5 categorii:

 
  • Categorie 0 (80-100% VLT): Ideală pentru seară sau zilele înnorate. Lentilele din această categorie sunt adesea transparente, galben deschis, portocaliu deschis sau galbene. 

  • Categorie 1 (46-79% VLT): Această categorie este potrivită pentru vreme parțial noroasă. Lentilele sunt de culoare roz sau portocalie. 

  • Categorie 2 (18-45% VLT): Ideală pentru zile variabile, însorite și noroase. Culorile vii cum ar fi mov, roșu, chihlimbar și maro deschis sunt tipice pentru această categorie. 

  • Categorie 3 (8-17% VLT): Perfectă pentru condiții însorite și sunt potrivite și pentru persoanele care au suferit o operație la ochi. Lentilele populare gri și maro aparțin acestei categorii. 

  • Categorie 4 (3-8% VLT): Aceste lentile sunt create pentru condiții foarte luminoase, cum ar fi cățărările pe munte. Au nuanțe mai întunecate precum gri închis sau maro închis și sunt ideale pentru persoanele cu ochi sensibili. Atenție - lentilele de categorie 4 nu sunt potrivite pentru condus din cauza întunecării foarte puternice.


​​​​​Poate fi mai greu uneori să vă hotărâți ce ochelari de soare să alegeți, dar cu o înțelegere bună a categoriilor de transmisie a luminii, puteți lua decizia ideală pentru dv. Nu uitați că pe eyerim identificăm clar ochelarii de soare în funcție de categoria lor, direct în descrierea produsului, astfel încât alegerea ochelarilor potriviți pentru dv. este mai ușoară. Fiți pregătit pentru orice situație cu ochelarii perfecți pentru dv!