Incredibilul nostru optometrist, Ondrej, răspunde, de obicei, la întrebările clienților, însă astăzi a primit o serie de întrebări din partea eyerim. Ce afectează, în opinia ta, vederea tinerilor? Orice este pregătit să-și achiziționeze ochelari online? Citiți în continuare pentru a afla mai multe!  

Optometristul Ondrej: Oamenii sunt ferm convinși că ochelarii cu dioptrii sunt o investiție costisitoare. Dar nu trebuie neapărat să fie așa.

1) Astăzi, numărul tinerilor care au nevoie de ochelari cu dioptrii este în continuă creștere. Care ar fi motivul și poate fi el prevenit?  

Una dintre cele mai cunoscute teorii spune că probleme de vedere sunt cauzate de timpul excesiv pe care îl petrec uitându-se la ceva de foarte aproape, fie că este vorba de citit, lucrat la calculator sau telefon. În plus, ultimele două elemente menționate includ și expunerea excesivă la lumina albastră emisă de astfel de dispozitive. Ochii noștri sunt în continuare în tensiune și nu au posibilitatea de a se relaxa așa cum ar face-o dacă ne-am uita, pur și simplu, în gol.  

8 lucruri care ne protejează ochii de la îmbătrânire!

2) Din experiența dvs., când ar trebui să avem prima consultație la un oftalmolog sau la un optometrist?  

Prima consultație ar trebui să aibă loc în primii ani ai copilăriei. Este, bineînțeles, și responsabilitatea părintelui să detecteze că cel mic nu clipește, nu se uită cruciș, nu întoarce capul dintr-o parte în alta și nu se plânge de oboseală sau dureri de cap. La fel ca și în cazul adulților, problemele de vedere se pot manifesta nu numai sub forma afecțiunilor oculare, ci și ca dureri, oboseala sau lăcrimarea ochilor.  Prin urmare, nu ar trebui să ignorăm nici unul dintre aceste semnale și ar trebui să consultăm doctorul.  

Optometristul Ondrej: Oamenii sunt ferm convinși că ochelarii cu dioptrii sunt o investiție costisitoare. Dar nu trebuie neapărat să fie așa.

3) Procesul de achiziție a unor ochelari cu dioptrii este considerat, în general, complicat și foarte costisitor. Este întotdeauna astfel? Există vreo modalitate pentru a economisi timp și, ideal, și bani?  

Aș spune că fiecare caz este unic. Pentru majoritatea, dacă nu este vorba de dioptrii foarte mari, defecte mai complexe sau necesitatea unui produs personalizat, principala necesitate este aceea de a-și găsi ochelarii care să le placă și să li se potrivească. Cei mai buni ochelari sunt aceia care vă plac și pe care îi purtați, nu cei care zac aruncați într-un sertar. Cumpărând online, puteți economisi timp și bani și puteți adesea alege dintr-un număr mai mare de rame. Bineînțeles, există persoane care au nevoie de sfatul unui oculist sau de o soluție personalizată. Asistența personalizată în magazinul de optică preferat este esențială pentru aceste persoane care sunt dispuse să parcurgă un proces mai îndelungat și mai costisitor pentru a-și achiziționa ochelarii.  

4) Credeți că oricine își poate achiziționa ochelarii cu dioptrii online? Nu este o opțiune rezervată publicului tânăr?  

În niciun caz, astăzi orice poate face cumpărături online. Limita nu o reprezintă vârstă, ci mai degrabă curajul de a încerca ceva nou și lipsa fricii pe care o reprezintă mediul online.  

Optometristul Ondrej: Oamenii sunt ferm convinși că ochelarii cu dioptrii sunt o investiție costisitoare. Dar nu trebuie neapărat să fie așa.

5) Pe site-ul eyerim, ești consultant special, la dispoziția clienților pentru orice întrebări.  Care sunt problemele cu care se confruntă cel mai adesea?  

Îi ajut pe clienți mai ales cu rețetele, le arăt cum să le completeze corect și le recomand tipul de ochelari care li se potrivește cel mai bine, în funcție de rețetă și de nevoile lor. Cei mai mulți vor să afle mai multe despre lentilele pe care le oferim și să-și găsească ramele potrivite dacă au dioptrii mai mari.  

Aveți dioptrii mari? Ochelarii arată mai bine datorită lentilelor mai subțiri cu indexul de refracție mai mare.

6) Este vară acum – perioada în care oamenii merg cu ochelarii cu dioptrii într-o mână și cu cei de soare în alta. Nu există nicio soluție în acest sens?  

Bineînțeles că da: o soluție foarte eficientă este o pereche de ochelari de soare cu dioptrii. Sunt indispensabili la condus, vă protejează vederea la munte sau la plajă și au aspectul fidel al unor ochelari de soare clasici. Îi puteți purta oriunde, fără să vă faceți nicio grijă. Puteți alege fie ochelarii de soare clasici, fie pe cei polarizați. Cu colecția eyerim, vă oferim lentile de soare pentru șoferi, concepute pentru condusul zilnic. Acești ochelari nu numai că sunt polarizați, dar își și schimbă culoarea în funcție de condițiile de lumină. În situații de vizibilitate redusă, au o nuanță galben-verzuie care îmbunătățește contrastul, în timp ce la lumina puternică a soarelui, au o culoare maro-roșcat plăcută și care vă protejează ochii de soare. Din experiență, vă mărturisesc că oferă un ton mai închis, excelent pentru șoferi.  

Optometristul Ondrej: Oamenii sunt ferm convinși că ochelarii cu dioptrii sunt o investiție costisitoare. Dar nu trebuie neapărat să fie așa.

7) În concluzie, ce le-ați spune celor care ezită să-și cumpere ochelarii cu dioptrii online?  

Că nu au niciun motiv de îngrijorare. Avem o echipă extraordinară de relații cu clienții, încântată să vă ajute și dispuneți de 30 de zile pentru a încerca noua pereche de ochelari, timp în care îi puteți returna, dacă este necesar. Dacă preferați contactul personal și consilierea din partea profesioniștilor, aveți o gamă largă de magazine de optică, dar dacă doriți să încercați ceva mai ușor, mai confortabil și de calitate superioară, cu noi, vă aflați la locul potrivit.  

Cu toții ne dorim o viață mai ușoară. În ceea ce privește ochelarii cu dioptrii, eyerim este soluția care simplifică această gestiune. Pe parcursul întregului proces de selectare și achiziție a ochelarilor, echipa noastră de relații cu clienții și optometristul Ondrej vă stau la dispoziție și vor face tot ce le stă în putință pentru a face lume opticii accesibilă tuturor. Alegeți-vă ochelarii cu dioptrii de pe eyerim.ro și haideți să vedem lumea diferit împreună.