Noi, la eyerim, iubim ochelarii de soare și îi purtăm tot timpul, indiferent de sezon sau condiții meteo. Totuși, nu toată lumea pare să împărtășească această înclinație pentru ochelari de calitate. Din acest motiv ne-am decis să ne asumăm responsabilitatea de a explica de ce ochelarii de soare sunt o necesitate. Iată cele 5 motive principale pentru care ar trebui întotdeauna să ai ochelarii de soare la tine, oriunde ai merge.

1. Surpriză: îți păstrează ochii sănătoși

Acesta este și va rămâne întotdeauna motivul #1 pentru a purta ochelari de soare. În ciuda faptului că “ochelari de soare = protecție” pare să fie parte din cultura generală, adesea, oamenii nu realizează nivelul de risc. Noi suntem aici că să explicăm motivele clare pentru care sunt importanți pentru sănătatea ochilor tăi.

eyerim explică cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui să porți ochelari de soare

Efecte pe termen scurt

Lumina UVB poate fi dăunătoare ochilor tăi, în special dacă neglijezi să îi protejezi de lumina puternică. Aceasta poate cauza fotocheratită, care este comparabilă cu arsura solară, doar că pe OCHII tăi. Și, da, este la fel de dureroasă pe cât pare și nici nu îți vei da seama când te va lovi - atunci când deja apar simptome ca ochi roșii, sensibilitate la lumină sau lăcrimare, va fi prea târziu.

Efecte pe termen lung

Dacă îți expui ochii la lumina UV fără protecție suficientă pentru o perioadă mai lungă, efectele negative devin și mai nocive. Razele UV pot cauza leziuni ale retinei, care la rândul lor pot conduce la degenerare maculară, care distruge vedera centrală și poate duce chiar la orbire. De asemenea, trebuie să ai în vedere cataracta - o peliculă gri a pupilei ce îți  încețoșează privirea, care poate apărea după expunere prelungită la radiații UV.

O altă afecțiune neplăcută a ochilor este pterigionul, cunoscută și ca ochiul surferului (pentru că apar des la surferi, dar nu înseamnă că tu ești în siguranță). Este o excrescență de culoare roz care apare în colțul unui ochi și crede-ne - nu vrei să vezi pozele. La final (dar, sigur, nu în ultimul rând) există și un risc de pinguecula, o leziune gălbuie care se formează pe suprafața globului ocular. Am include fotografiile,

Prevenție

Deci, ce se poate face pentru a preveni aceste afecțiuni neplăcute și periculoase ale ochilor? În primul rând, trebuie să te asiguri că achiziționezi ochelari de soare de calitate și că au protecție 99-100% UVA și UVB. În al doilea rând, nu uita să porți ochelarii de soare când ieși din casă - și nu doar pe timpul verii.

2. Reduc durerile de cap

eyerim explică cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui să porți ochelari de soare

Lumina soare nu cauzează doar afecțiuni nocive, enervante și cu posibile efecte de orbire. În special pe timpul verii, când soarele este la intensitate maximă, lipsa ochelarilor de soare poate conduce la dureri de cap chinuitoare. Poți preveni acest lucru prin purtarea ochelarilor de soare oricând te afli în afara casei, în căldura toropitoare. Nimic mai simplu!

3. Sporturi și condus

Nenumărate branduri minunate, de renume mondial, precum Oakley, se gândesc mereu la nevoile celor care practică sporturi. Ochelarii de soare pentru sport sunt creați astfel încât să optimizeze performanțele tale și să facă sportul mai ușor pentru tine. Fie că este vorba despre ciclism, drumeții, sau orice alt sport pe care îl preferi, ochelarii de soare sunt, cu siguranță, o ideea bună. Ai încredere în noi.

Când vine vorba de condus, cei care cunosc problema, garantează pentru ochelarii de soare polarizați. Folosind o tehnică denumită “polarizare” (care înseamnă că lentilele sunt acoperite cu substanțe chimice protective), acest tip de ochelari de soare ajută la prevenirea reflexiilor. Așa cum am povestit într-o postare anterioară pe blog, din acest motiv, ochelarii de soare sunt perfecți pentru condus, dar și pentru alte activități desfășurate pe lângă suprafețe mari de apă. Practic, oriunde lumina se poate reflecta de pe o suprafață și te poate orbi.

4. Vei vedea mai clar

eyerim explică cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui să porți ochelari de soare

Aici îți vom spune un secret: ochelarii de soare pot face lumea să pară mai frumoasă, din punct de vedere vizual. Cum este posibil, te întrebi? Recitește secțiunea anterioară despre polarizare și ochelari de soare polarizați. Da, pe lângă protecția avansată, aceștia ajută culorile să pară mai intense și mai plăcute ochiului. Ce câștig!

5. Te fac să arăți minunat

eyerim explică cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui să porți ochelari de soare

Și nu în ultimul rând: ochelarii de soare sunt cool. Pot să accentueze sau să îți ascundă trăsăturile feței (ultima variantă este cu atât mai folositoare când treci printr-o perioadă de mahmureală, crede-ne). Sunt disponibili în toate formele și mărimile, așa că poți alege și tu o pereche care să îți pună în valoare personalitatea și stilul.

Unul dintre scopurile blogului nostru este să îi educăm pe cei ce îl citesc. Datorită cunoștințelor și experienței pe care le-am acumulat lucrând cu ochelari în ultimii patru ani, avem atât de multe pe care vrem să le împărtășim cu tine! Sperăm că acest blog a venit cu informații utile despre motivele pentru care este esențial să porți ochelari de soare, iar în curând te vom vedea plimbându-te pe străzi cu o ochelari minunați și de calitate. Dacă nu știi unde să găsești perechea potrivită, nu trebuie decât să intri pe e-shop eyerim. Suntem aici pentru tine!